AIV-LIUOSASTIA KERÄYS KESKI-KARJALASSA 15.-16.9.2017

6.9.2017

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen. 4H-nuoret hoitavat Kiteellä Keski-Karjalan alueen keräyspistettä, johon vastaanotetaan käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita 15.–16. syyskuuta. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa Muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Vuonna 2017 keräys toimii näin

Keräys toteutetaan Rääkkylässä, Tohmajärvellä ja Kiteellä siten, että viljelijät tuovat tyhjät AIV-liuosastiat Keski-Karjalan 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen Kiteelle. Maatilat voivat 15.–16.9. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen.

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Eastman huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

Keräykseen kelpaavat AIV-liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa.

Kampanja laajenee

Uudistunut AIV-astioiden keräyskampanja Vastuullinen Virtanen järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna viljelijät palauttivat keräykseen yli 10000 kanisteria ja noin 1000 tynnyriä. ”Tuloksen innoittamana lisäsimme keräyspisteitä tänä vuonna kolmanneksella ja nyt niitä on yhteensä 82 ympäri Suomen”, toteaa AIV-liiketoiminnan vetäjä Kirsi Kuparinen.

”Saimme viime vuoden keräyksestä paljon positiivista palautetta sekä 4H-nuorilta että viljelijöiltä, jotka arvostivat kierrätysmahdollisuutta. Jatkamme yhteistyötä 4H:n kanssa edellisvuoden hyvien kokemusten pohjalta”, Kuparinen lisää.

”4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä yli 40 vuoden ajan. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo yhteyspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Keräyksen järjestää Keski-Karjalan 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Eastman Chemical Companyn kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy, joka on Eastman Chemical Companyn suomalainen tytäryhtiö.

 

KESKI-KARJALAN AIV-ASTIAKERÄYSPISTE OSOITTEESSA KEISARINKUJA 56, KITEE

15.9.2017 KELLO 12-15 JA 16.9.2017 KELLO 10-15

Lisätietoja: p. 045 329 1090, keski-karjala@4h.fi