4H-yritys on tapa tehdä itselleen kesätyö

26.3.2017

Kesätyö 4H-yrittäjänä on aito keino lisätä nuorten kesätyömahdollisuuksia. Paikallinen 4H-yhdistys ja kunta voivat yhdessä luoda hyvät puitteet kesäyrittäjyydelle.

Kesäyrittäjäksi ryhtymiselle voi olla monia syitä. Omat ansiot ovat tärkeitä, mutta yrittäjyydessä innostavat myös monet muut asiat: Omien ideoiden toteuttaminen, vapaus valita työajat, luovuus ja oppiminen ovat asioita, joita nuoret mainitsevat tärkeinä asioina yrittäjyydessä. Ammattiin opiskelevalle kesäyrittäjyys on hyvä tapa saada kokemusta ja aloittaa asiakaskunnan kerryttäminen.

4H-yrittäjät ovat iältään 13-28-vuotiaita. Kaiken ikäisiä 4H-yrittäjiä löytyy, peruskoululaisista korkeakouluopiskelijoihin. Yhdistävänä tekijänä on into kokeilla yrittäjyyttä ja omaa ideaa pienimuotoisesti ja sivutoimisesti.

4H-yritys on toimiva paketti nuorelle. Yritykselle on määritelty raamit valmiiksi, ja nuori voi keskittyä itse tekemiseen. 4H-yrittäjällä on mahdollisuus seitsemän opintopisteen todistukseen ja digitaaliseen osaamismerkkiin, joiden avulla osaamisen näyttäminen on helpompaa esimerkiksi oppilaitoksessa.

Lue juttu kokonaisuudessaan täältä

Oletko Sinä seuraava 4H-yrittäjä?
Oletko Sinä seuraava 4H-yrittäjä?